Srđan Lero prvi doplivao do Časnog krsta u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Srđan Lero prvi doplivao do Časnog krsta u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:19.01.2024.

U bogojavljenskom plivanju za Časni krst na jezeru Alagovac odvažnost i poštovanje prema velikom prazniku iskazalo je 60 učesnika, a pobjednik je Srđan Lero (28) iz Bileće.

Već je pobjeđivao u rodnom mjestu, a danas je radost praznika želio da podijeli sa prijateljima iz Nevesinja.

„Jeste hladno, ali je osjećaj prelijep i svi učesnici su pobjednici“, rekao je Lero i poručio da pobjedu posvećuje porodici, supruzi i dvoje djece. Lero se, inače, čitavog života bavi sportom, najviše košarkom i plivanjem.

Nakon molitve za osvećenje vode, krst je u hladno jezero spustio starješina Sabornog hrama Mladen Čalija.

„Nadam se da ćemo se još dugo sretati i radovati prazniku, okupljati oko svetog hrama i priređivati bogojavljenska plivanja“, istakao je Čalija.

Među šezdesetak učesnika najmlađi je bio Branko Stevović (11) iz Budve, a najstariji Branko Vojičić (63). Odvažnost je ove godine pokazalo i šest pripadnica nježnijeg pola.

Branko Vojičić je sa dva sina plivao za Časni krst. Nije se žalio na hladnoću pošto je imao jak motiv. Kaže da je po debelom minusu svoju izdržljivost više puta testirao plivanjem u hladnoj Zalomci.

Bogojavljenskom plivanju prethodila je sveta liturgija u Sabornom hramu u Nevesinju i litija do izvorišta Jedreš.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: