Opozicioni političari pokušavaju da naruše ugled ERS-a, iz MH najavljuju podnošenje krivičnih prijava | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opozicioni političari pokušavaju da naruše ugled ERS-a, iz MH najavljuju podnošenje krivičnih prijava

Izvor: ERS | Foto: Herceg RTV | Datum:22.01.2024.

MH „ERS“, Matično preduzeće a.d. Trebinje,  kao javno preduzeće sve nabavke sprovodi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. 

Na portalu javnih nabavki BiH redovno se objavljuju sva obavještenja o javnim nabavkama i sva obavještenja o dodjeli ugovora, a svi zainteresovani mogu imati uvid u iste. 

Dakle, postupci su javni i transparentni. 

Kada je u pitanju agencija „Xplode Media“,  ovo preduzeće je sa MH „ERS“ sklopilo ugovor  za obavljanje usluga medijskog predstavljanja, nakon sprovođenja, svih zakonom predviđenih aktivnosti i procedura.

Vrijednost ugovora je 790.000 KM bez PDV – a, a zarada agencije je minimalna, i ne odstupa od sličnih ugovora i prakse u Republici Srpskoj i ona se kreće od jedan do tri procenta.

MH „Elektroprivreda Republike Srpske“, Matično preduzeće a.d. Trebinje vodi odgovornu poslovnu politiku i podržava brojne neprofitne  kolektive, ustanove i organizacije u Republici Srpskoj.

Iznos predviđen ovim ugovorom raspodijeljen je na čak 111 pravnih lica, a ovo je samo jedan od načina na koji Elektroprivrede Republike Srpske iskazuje svoje društveno odgovorno poslovanje, dajući podršku sportu, kulturi, humanitarnim organizacijama i medijima.

To što opozicioni političari dobru poslovnu  praksu  pokušavaju predstaviti kao malverzaciju i spinovanjem se trude narušiti ugled najznačajnije i najveće kompanije u Srpskoj je samo dio njihove političke platforme i moralnih i političkih principa.

 

Ne obazirući se mnogo na zlonamjerne spinove ipak smo ih dužni upozoriti da smo kao odgovorna lica dužni  da zbog iznošenja neistina i pokušaja narušavanja poslovnog ugleda  kompanije podnesemo krivične prijave.

 

 

                                                                                                                            S poštovanjem,

                                                                                                                           Uprava MH „ERS“


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: