Stabilna proizvidnja u ERS-u; Krivične prijave zbog iznošenja neistina i narušavanja ugleda preduzeća | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Stabilna proizvidnja u ERS-u; Krivične prijave zbog iznošenja neistina i narušavanja ugleda preduzeća

Izvor: Herceg RTV | Datum:24.01.2024.

Potrošnja električne energije u ovim zimskim danima je veća, ali struje ima dovoljno, saopšteno je iz MH "Elektroprivreda Republike Srpske". Iako će linija za 2023. proizvodnu godinu biti podvučena u februaru, očekivanja su da će se ostvariti rekordna dobit. Dnevni temperaturni minusi uslovili su povećanu potrošnju struje. Energije će dovoljno biti za domaće konzumente poručuju iz ovog preduzeća. 

"Imali smo stabilnu proizvodnju električne energije u dvije termoelektrane i tri hidroelektrane. Imamo nadprosječan dotok u hidroelektrane u Višegradu dok je kota u akomulaciji Bilećkog jezera iznad šest metara, tako da nema smetnji u proizvodnji. Cijene električne energije su ostale iste kao prošle godine i sigurno su najjeftinije na Balkanu ali i šire", poručuje Luka Petrović, generalni direktor ERS-a. 

Mješoviti Holding "Elektroprivreda Republike Srpske"  je sa agencijom "Iksploud medija" sklopila ugovor o medijskom predstavljanju poštujući sve zakonom predviđene procedure, i zbog spinovanja opozicionih političara će u vezi s tim podnijeti krivične prijave zbog iznošenja neistina poručuju iz ovog preduzeća. Postupci su javni i transparentni, a vrijednost ugovora sa agencijom "Iksploud medija" (Xplode Media) je 790.000 KM bez PDV-a, zarada agencije se kreće od jedan do tri odsto. Iznos predviđen ovim ugovorom raspodijeljen je na čak 111 pravnih lica.

"Nažalost svako može sve da komentariše. Ko ima znanja razumije da se mora provesti procedura kako bi se novac plasirao u sport, kulturu i humanitarne organizacije. Od te procedure novac ide upravo tim organizacijama a ne agenciji koja je u funkciji posrednika. Logično je da agencija mora zaraditi određeni iznos novca 1% - 3% za usluge i troškove kao i za reklamiranje MH ERS."

Elektroprivreda je provela dva postupka u prošloj godini pri čemu su ispoštovane sve procedure, a na tendere su se prijavile dvije različite angencije kaže Luka Petrović. Krivična prijava će biti podnesena s ciljem pravičnog informisanja javnosti o načinu rada Elektroprivrede i učinku u sportu, kulturi i humanitarnim organizacijama. Dokaz tome su brojne nagrade i priznanja koje je ovo preduzeće dobilo od pomenutih ustanova i kolektiva.  

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: