Uskoro Dnevni centar za stare osobe u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uskoro Dnevni centar za stare osobe u Trebinju

Izvor: radio Trebinje | Datum:24.01.2024.

 

Dom penzionera u Trebinju pokrenuo je inicijativu za revitalizaciju Dnevnog centra za stare osobe u okviru postojećeg Doma penzionera, rekao je Srni direktor Doma penzionera Rajko Ćapin.

Ćapin je naveo da je o ovoj ideji upoznat i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i Gradska uprava će učestvovati u realizaciji projekta.

"Narednih dana ćemo zajedno koncipirati kako u potpunosti taj dnevni centar treba da izgleda, cilj je da ga učinimo prilagodljivijim za sve sugrađane, a prije svega za one koji gravitiraju Domu penzionera, stanovnicima naselja Hrupjela i Gorica", rekao je Ćapin.

On je dodao da su sada u fazi organizacije i koncipiranja projekta kako bi bile zadovoljene potrebe sugrađana starije životne dobi.

"Posjedujemo izvanredan prostor, osunčan i uslovan, a planirano je da u saradnji sa gradom Trebinje bude opremljen adekvatnim mobilijarom. Naši sugrađani imaće divno mjesto za druženje i slobodno vrijeme, da kroz društvene igre, ali i kreativnost, otkriju i nadograde talente koje posjeduju", naglasio je Ćapin.

On je istakao da je cilj uljepšati život osobama u trećoj životnoj dobi.

"Glavni cilj je očuvati njihove mentalne sposobnosti, kako bi svojim znanjem, dugogodišnjim radnim iskustvom doprinijeli da i mi naučimo mnogo od njih i učinimo taj Dom aktivnom zajednicom", rekao je Ćapin.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je Srni da je ideja veoma dobra i da će je Gradska uprava podržati finansijski i mobilijarom.

"U centru grada već postoji prostor gdje se okupljaju starije osobe iz cijelog grada, pa smatramo da bi dobro bilo da i stanovnici najvećih naselja, Gorica, Hrupjela i Vinogradi u Domu penzionera imaju prostoriju za njih, ali i za sve ostale iz grada, kako bi što više vremena provodili u društvu", istakao je Ćurić.

On je pozvao sve penzionere, ali i ostale osobe starije dobi, koje smatraju da bi dobro bilo da u tom prostoru nešto rade i privređuju, da steknu neki prihod, kroz određene rukotvorine, ili nešto slično, da se jave Gradskoj upravi, Domu penzionera ili Centru za socijalni rad.

"Raspoloženi smo za sve, na usluzi smo, nadamo se u narednih dva do tri mjeseca da ćemo sve uraditi da bude u funkciji ta prostorija u Domu penzionera. Nešto već postojećeg inventara daćemo na raspolaganje", rekao je Ćurić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: