IMPRESIVNA DINAMIKA GRADNJE NOVE BOLNICE | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

IMPRESIVNA DINAMIKA GRADNJE NOVE BOLNICE

Извор: SRNA | Датум:26.01.2024.

Dinamika izgradnje nove bolnice u Trebinju je impresivna i završeni su grubi građevinski radovi na objektu poliklinike, saopšteno je iz trebinjske Bolnice.
Nova bolnica, podijeljena u četiri dijela: funkcionalni, stacionarni i objekat poliklinike, kao i tehnički blok grade se ubrzanom dinamikom.

Šef gradilišta Srđan Koprivica rekao je da su do sada na objektu poliklinike završeni grubi građevinski radovi, postavljeni su otvori i započeto je sa unutrašnjim zanatskim radovima, odnosno izolaterskim, suvomontažnim i vodoinstalaterskim radovima, dok ih u narednoj sedmici čeka i uvođenje mašinskih i elektroinstalaterskih poslova.

"Što se tiče funkcionalnog dijela radovi su na poziciji 300, ostaje završetak još jedne etaže, što se očekuje u narednih mjesec dana. Radovi na stacionaru teku uredno, prva faza do dilatacije biće završena u narednih 10 dana, a druga faza biće gotova do sredine februara", naveli su iz Bolnice.

Započeto je i sa okolnim uređenjem objekta, gdje je fekalna-kanalizaciona mreža oko objekta završena oko 90 odsto, dok je oborinska-kanalizaciona mreža završena oko 40 odsto.

"Monumentalan zdravstveni objekat najmodernijeg doba imaće regionalni karakter. Iako su pojedinci bili skeptični u vezi sa realizacijom ovog veoma važnog projekta, impresivna dinamika radova demantuje sve sumnje. Na gotovo 17.500 metara kvadratnih prostiraće se moderna medicinska institucija, postavljajući standarde za zdravstvenu zaštitu na regionalnom nivou", navodi se u saopštenju objavljenom na "Fejsbuk" stranici trebinjske Bolnice.

Ističe se da će novi objekat biti opremljen najmodernijom medicinskom opremom i tehnologijom, pružaće 20 novih medicinskih usluga i čak sedam usluga koje nisu dostupne nigdje u BiH, što znači da će obim usluga i tehnološka opremljenost biti u samom vrhu, a zdravstvena njega i lokalnom stanovništvu, ali i pacijentima iz regiona na vrhunskom nivou.

"Od dijagnostike do terapije, sve će biti podržano najnovijim dostignućima u medicinskoj tehnologiji, što prati i nova kadrovska politika, gdje već imamo 38 specijalizanata, a od početka godine raspisano je šest novih specijalizacija, dok će u nastavku godine biti raspisano još oko 10 specijalizacija", naveli su iz Bolnice.

U Trebinju, u naselju Pridvorci, 9. juna položen je kamen-temeljac za izgradnju nove bolnice u Trebinju, ukupne vrijednost 128 miliona KM, u prisustvu najviših zvaničnika i građana Republike Srpske.

Ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om. Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: