Mještani Berkovića u strahu zbog lopova: Krade hranu, obija kuće, a neke zamalo i da zapali! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mještani Berkovića u strahu zbog lopova: Krade hranu, obija kuće, a neke zamalo i da zapali!

Izvor: atv | Datum:03.02.2024.

Proteklih 15 noći ne spava se mirno u tri sela na području opštine Berkovići. Mještani sela Predolje, Suzina i Do ATV-u su se požalili da nepoznati muškarac tumara ovim područjem, obija kuće u njima boravi, krade hranu, a neke zamalo nije i zapalio.

 

 

Sva ova sela nalaze se uz magistralni put Berkovići-Stolac. Mještani nam kažu da nepoznati muškarac najčešće upada u napuštene kuće, u nekima je boravio i po nekoliko dana.
Ilija kaže da je samo u Predolju obio dvije kuće, kada je ušao zatekao je haos. Ko je počinilac Ilija ne zna.
“Neki stranac, ko je ne znam, je l normalan nije li, počeo je da obija kuće, obio je ovdje dvije kuće, ovdje od rođaka mi tu je malo duže bio, a u ovu je ušao obio prebro, nije našao ništa da pojede i popije”, priča nam Ilija Domazet iz sela Predolje.

Slaven iz sela Do jedan je od rijetkih koji je uočio nezvanog gosta. Kaže da je prošao pored njegove kuće i otišao u Federaciju.

“Kuda je on hodao i kako je izgledao? Hodao je brdom u blizini moje kuće, izgledao je visok mršav, žute kose, brade i naravno vodio je cuku. Je l vas strah? Nije, policija patrolira”, kaže Slaven Škrba, iz sela Do.

Straha ima pogotovo kod starijih mještana koji žive sami. Radoslavka i Desa nam kažu da se ovako nisu plašile ni u ratu ni u vrijeme migrantske najezde.

“Ne da me je strah nego me je previše strah stvarno opisati ne mogu. Šta se ovo dešava? Iskreno ne znam htjela bih da znam ko je i šta mu je namjera”, kaže Radoslavka Okuka, iz sela Predolje.

“Nešto se dešava ni nama nije jasno šta je zato tražimo pomoć od nekoga da vidimo šta je, ko je zašto je tu , kakva mu je namjera, da li se moramo bojati toliko. Je l vas strah? Pa naravno, kad klepne bilo šta izlazimo gledamo šta je, priča nam Desa Domazet, iz istog sela.

Nema razloga za strah, mi smo tu kažu nam u PS Berkovići. Policajci su stalno na terenu, obilaze sela i pregledaju svako brdo.

“Pojačane su aktivnosti u smislu češćeg obilaska, posebno manje naseljenih mjesta i posebno u noćnim časovima. Apelujemo svim građanima da ukoliko primjete nepoznata lica pozovu policiju na 122”, kaže Milomir Antunović, komandir PS Berkovići.

Komandir nam kaže da je do sada evidentirana samo jedna prijava sa manjom materijalnom štetom. Mnogi u Berkovićima su posumnjali na migrante, mještani tvrde da počinilac ne liči na one migrante koje su gledali proteklih godina.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: