Uručenje nagrada najboljima na takmičenju 'Kako biti siguran na internetu' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uručenje nagrada najboljima na takmičenju 'Kako biti siguran na internetu'

Izvor: SRNA | Datum:06.02.2024.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić uručiće danas, povodom Međunarodnog dana sigurnijeg interneta, nagrade autorima radova koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto na republičkom takmičenju „Kako biti siguran na internetu“ za školsku 2023/24. godinu.

Učenici Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Trdoški“ iz Trebinja, članovi Dramsko-recitatorske sekcije- Sara Tegarić, Leona Đorđević, Lana Čukvas, Pavle Puhalo, Nikolina Kovačina, Marko Domazet, Kaća Jovanović, Leana Pejak i Stefan Ratković pod mentorstvom nastavnika Slađane Škrivan, osvojili su prvo mjesto u kategoriji starijih osnovaca u izradi kratkog filma.

U fokusu ovogodišnjeg takmičenja o sigurnosti na internetu bila je zaštita od vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama, a autorima najboljih radova u tri takmičarske kategorije, biće uručena priznanja i nagrade koje su obezbijedili Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, te kompanije „Lanako“ i „Kasperski“.

Učenici su, uz podršku mentora, bili dužni da razmisle o tome šta je to što mladi treba da znaju o vršnjačkom nasilja na društvenim mrežama, koji su to načini zaštite, te na šta sve treba da obrate pažnju ako se oni ili njihovi prijatelji nađu u fokusu vršnjačkog nasilja na internetu.

Učenici od drugog do petog razreda takmičili su se u izradi crteža, a od šestog do devetog razreda i svi srednjoškolci takmičili su se u odvojenim kategorijama u izradi postera i kratkih filmova u trajanju do pet minuta.

Nagrađeni radovi biće izloženi u prostorijama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, a prijem i uručenje nagrada biće upriličeno u 12.00 časova u prostorijama Ministarstva prosvjete i kulture.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: