Mladi likovni umjetnici oduševili Nevesinjce | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mladi likovni umjetnici oduševili Nevesinjce

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:17.02.2017.

Škola slikanja i crtanja „Centar Kembridž“ u Gradskoj galeriji je priredila izložbu likovnih radova polaznika ove škole iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja.

MLADI LIKOVNI UMJETNICI ODUŠEVILI NEVESINJCE

Ovo je 22. po redu izložba mladih talenata iz Hercegovine, koji su se po prvi put predstavili publici u Nevesinju. Posjetioci su imali priliku da vide oko 100 radova, slikanih različitim tehnikama, a ukupno se predstavilo 46 polaznika ove škole.

Centre ove škole pod rukovodstvom direktorice Vere Milošević vode profesori Sandra Cumbo u Trebinju, Jelena Glogovac  - Savić u Gacku i Dragan Batinić u Bileći i Nevesinju.

Profesor Jelena Glogovac – Savić istakla je da djeca u školi uče kako da na papir prenesu i izraze svoja osjećanja, a likovni pedagozi pomažu im da izgrade svoju ličnost, kako bi jednog dana ostavili pečat u slikarstvu i izlagali u jednoj ovakvoj ili nekim drugim svjetskim galerijama.

Kroz ovu školu prošlo je stotine polaznika, od kojih je veliki broj upisao i završio likovnu akademiju.

Izložbu su otvorili najmlađi polaznici Škole iz Nevesinja, vidno uzbuđeni i ponosni, jer svoje likovne radove prvi put predstavljaju publici u svom gradu.

Izložbi je prisustvovao dobitnik brojnih nagrada, slikar Ivan Samardžić iz Bileće, koji je ove godine osvojio prvo mjesto u kategoriji srednjoškolaca na konkursu likovnih radova povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, koji su raspisali Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Republički pedagoški zavod RS.

Veče je uljepšala Marija Radović, koja već duže vrijeme mami aplauze i u čijem muziciranju uživaju Nevesinjci.

Postavku izložbe koja će biti otvorena do kraja mjeseca uradio je profesor Dragan Batinić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: