Tučić: Pred gradom višemilionski kapitalni projekti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Tučić: Pred gradom višemilionski kapitalni projekti

Izvor: SRNA | Datum:07.02.2024.

Pred gradom Trebinjem nalaze se višemilionski kapitalni projekti koji treba da budu realizovani u ovoj godini, u skladu sa potrebama građana i aktuelnim razvojem grada, rekla je danas Srni načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Nataša Tučić.

 

 

"Ove godine je u planu da se realizuje niz značajnih projekta za grad Trebinje, a već do kraja februara biće nastavljeno popločavanje Starog grada, za šta je iz budžeta grada ove godine predviđen 1,1 milion KM", navela je Tučićeva.

Ona je napomenula da će biti nastavljeni i radovi, u vrijednosti od oko 400.000 KM, na izgradnji i završetku radova na vidikovcu u Duhovnom centru Mrkonjići, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog.

"Značajna sredstva biće uložena i u gradsku infrastrukturu, kao što je asfaltiranje gradskih i rekonstrukcija seoskih puteva", istakla je Tučićeva.

Prema njenim riječima, biće realizovani i veliki projekti koji se odnose na rekonstrukciju i izgradnju sistema za vodosnabdijevanje, kao što je izgradnja dva rezervoara u naselju Police i distributivne mreže i njene dogradnje, u vrijednosti od oko četiri miliona KM, te nastavak izgradnje cjevovoda na dionici "Grad sunca" - Taleža.

Tučićeva je dodala da je u planu i veliki projekat izgradnje sistema za prikupljanje i odvođenje oborinskih i fekalnih voda za naselje Police, od oko tri miliona KM, koji će značajno poboljšati kvalitet života građana na tom području, gdje je to pitanje neriješeno više decenija.

"Osim toga, radićemo i projekte za stara gradska naselja za koje do sada nije bila urađena projektna dokumentacija kao što su Hrupjela, Zasad i Mostaći za prikupljanje i odvođenje fekalne kanalizacije, kako bi se u narednim godina omogućilo da se traže načini za finansiranje i realizaciju i tih projekata", rekla je Tučićeva.

Ona je najavila da će se ove godine raditi i projektovanje i izgradnja infrastrukture ka naselju Pridvorci, u vrijednosti od oko 500.000 KM, što je posebno inicirano izgradnjom novog objekta Bolnice Trebinje, a koja će koristiti svim građanima tog dijela grada.

"Mnogo je posla i projekata pred nama u skladu sa razvojem grada i već smo krenuli sa intenzivnm radom koji prethodi realizaciji svih ovih i mnogih drugih projekata na terenu", istakla je Tučićeva.

Ona je dodala i da će se nakon sprovedenih procedura nabavke znati precizna vrijednost ugovora za svaki od tih projekata, za koje su iznosi okvirno planirani.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: