U trebinjskoj biblioteci obilježen Svjetski dan čitanja naglas | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U trebinjskoj biblioteci obilježen Svjetski dan čitanja naglas

Izvor: radio Trebinje | Datum:07.02.2024.

 

Posjetom predškolaca iz JU za obrazovanje djece „Naša radost“ danas je u trebinjskoj biblioteci obilježen Svjetski dan čitanja naglas.

Bibliotekari su mališane upoznali sa bibliotekom, načinom učlanjenja, posuđivanja knjiga, ponašanjem u ovoj kulturnoj ustanovi nakon čega smo jedni drugim čitali bajke, recitovali, razgovarali o pročitanom i ispričanom.

Prilikom jednočasovnog druženja mališanima je ukazano na značaj čitanja, da čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utiče na uspješan razvoj djeteta.

Mališani su se upoznali i sa Dječijim odjeljenjem, pregledali slikovnice, bajke, te postali članovi biblioteke.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se od 2010. godine, a nastao je na inicijativu Svjetske organizacije LitWorld u čijem fokusu je obrazovanje, pa tako i opismenjavanje.

Obilježava se prve srijede u februaru.

Narodna biblioteka Trebinje nastoji da organizovanje različitih aktivnosti, knjigu približi, posebno najmlađim sugrađanima, kako bi od malih nogu stekli naviku da dolaze u biblioteku i da čitaju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: