Šteta u 70 domaćinstava, a samo tri zahtjeva za nadoknadu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Šteta u 70 domaćinstava, a samo tri zahtjeva za nadoknadu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:18.02.2017.

Zahtjeve za nadoknadu troškova liječenja stoke od bolesti plavog jezika i štete od uginuća u utvrđenom roku prema resornom ministarstvu uputilo je troje uzgajivača stoke iz Trebinja, potvrdio je za Radio Trebinje veterinar Milan Vidaković, koji je rukovodio gradskim štabom za suzbijanje ove stočne bolesti.

On je rekao da je od bolesti plavog jezika jesenas na području Trebinja uginulo oko 150 grla stoke, mahom ovaca, a šteta od uginuća registrovana je na 70 domaćinstava.

Benefiti i obaveze oštećenih uzgajivača stoke po pitanju nadoknade štete, dodaje Vidaković, utvrđeni su pravilnikom, te mali broj zahtjeva iz Trebinja otvara pitanje – koliko je ovdašnjih poljoprivrednika uopšte registrovalo svoje domaćinstvo, što je neopodan uslov da se aplicira na ovu i druge mjere podrške koje obezbjeđuje resorno ministarstvo.

Što se tiče ostalih oštećenih uzgajivača, ljudi su upoznati sa mjerama nadoknade i uslovima utvrđenim pravilnikom – i svako je bio u prilici da se po svojoj procjeni odredi prema ovoj mogućnosti. Ovo je prilika upravo za to – da uputimo apel svim vlasnicima poljoprivrednog imanja da se prvom prilikom registruju i time steknu pravo na razne vrste olakšica i subvencija koje država nudi, a one nisu male“, ističe Vidaković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: