"Nasljeđe" - Jedinstven odgovor na reviziju tužbe | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

"Nasljeđe" - Jedinstven odgovor na reviziju tužbe

Izvor: Herceg TV | Datum:18.02.2017.

Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" zatražilo je od srpskih predstavnika na svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj i BiH da zauzmu jedinstven stav povodom najave bošnjačkih lidera da će podnijeti zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije i da učine sve da očuvaju mir i zaštite interese Republike Srpske i Srba.

Trebinje - Udruženje djece poginulih boraca Otvoreno pismo Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe" prenosimo u cjelosti:

"Povodom najavljene revizije tužbe BiH protiv Srbije, kao čina predstavnika jednog konstitutivnog naroda u BiH, a posljednjeg u nizu provokacija i podrivanja mira i stabilnosti u BiH, Mi, djeca onih koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku, slobodu i budućnost svih nas, ovim putem se obraćamo srpskim predstavnicima svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj i BiH, bez izuzetka, sa sljedećim zahtjevima:

1. Da, kada su u pitanju vitalni interesi Republike Srpske, srpskog naroda i očuvanje mira u BiH, zaborave sve razmirice, razlike i sitne interese i budu jedinstveni, bez ikakvih izgovora i razlike, jer oni su tu zbog interesa Republike Srpske i naroda koji ih je birao, a ne zbog svojih stranaka i interesa.

2. Da zauzmu jedinstven i odlučan stav povodom revizije i svih provokacija i podrivanja mira i urade sve što je u njihovoj moći da očuvaju mir i zaštite interese Republike Srpske i srpskog naroda.

3. Da u zajedničkoj izjavi jasno kažu građanima Srpske:

U čije ime se podnosi revizija i da li je podnošenje iste zakonito? Da li g-din Softić ima zvanično ovlaštenje da podnese istu? U čije ime Bakir Izetbegović pokreće podnošenje revizije i da li na to ima pravo?

4. Da, ukoliko je podnošenje revizije i sve aktivnosti vezane za isto protivzakonito i protivustavno, pokrenu odmah aktivnosti da se odgovorni odmah krivično procesuiraju i da odgovaraju za svoja djela.

Još jednom od svih vas zahtjevamo jedinstvo i sabornost, jer kada se radi o Republici Srpskoj i srpskom narodu, nema kompromisa i vaša je zakletva i obaveza prema svim onim koji su stvarali Srpsku, borili se, krvarili i poginuli, da vam jedini interesi budu interesi Republike Srpske i svakog njenog građanina." - navodi se u otvorenom pismu Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: