60 godina braka Sima i Nade Ćosović – „Srećan brak je Božiji dar“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

60 godina braka Sima i Nade Ćosović – „Srećan brak je Božiji dar“

Izvor: Radio Foča | Datum:12.02.2024.

Prije 60 godina Nada i Simo Ćosović iz Foče zaplovili su u bračne vode. Rijetki su oni koji se mogu pohvaliti višedecenijskim skladnim i harmoničnim zajedničkim životom. Ćosovići su dobili sve životne bitke i srećne trenutke dijelili sa porodicom i prijateljima.

 

 

Kao najveći uspjeh i bogatstvo u životu Ćosovići ističu svoje dvoje djece i četvoro unučadi. Zajednički život je, kažu, ispunjen uspomenama, lijepim trenucima, brojnim prijateljima i porodičnom srećom.

Nada Ćosović, nakon šest decenija braka, kaže da je prezadovoljna i da se dogovorom prevazilaze svi problemi i nesuglasice. „Kod nas nije bilo nesuglasica. Sve je bilo po dogovoru. Napredovalo je uvijek sve, djeca zdrava, s njima smo zadovoljni i srećni sa unučadima, neka oni nastave našim stopama i ako tako bude, ja sam zadovoljna“, priča Nada napominjući da u današnjim brakovima nema toliko sklada i razumijevanja kao što je bilo ranije.

Prije nekoliko dana Simo je navršio 86 godina života. Kaže da su srećan brak i srećna starost Božiji dar. „Život je u našem braku divan, od Boga blagosloven, voljeli smo ljude i oni nas, Bogu se molili i nismo jedno drugo varali. Srećni smo bili u braku svih ovih godina. Ogromno bogatstvo smo dobili sa dvoje djece i četvoro unučadi. Kroz život sam zadobio i veliko duhovno bogatstvo posjetom Jerusalima i Svete Gore. Stečeno bogatstvo u braku se ne može opisati. Srećni smo, zadovoljni, još uvijek veseli i nadam se da još malo poživimo“, rekao je Simo na proslavi.

Dodaje da je u braku neophodan visok stepen tolarancije i uvažavanja, pa se sve razmirice lakše riješe.

Unuk „dijamantskih“ mladenaca, Jovan Drakul, kaže da je ovakva godišnjica veličanstvena i da su iskustva koja su prihvatali od njih dragocjena. „Deda i baka su se od početka trudili da nam prenesu sve svoje znanje i životno iskustvo koje posjeduju. Ta porodična sreća je veliko bogatstvo i srećan sam što su moji deda i baka dočekali ovu gosišnjicu braka“, kaže najstariji unuk.

 

 

Novka Rašević, Simova sestra kaže da bi svi poželjeli brak kakav imaju Ćosovići. „Ja sam bila vrlo mala kad sam dobila snahu, ali evo, prođe 60 godina lijepog i uspješnog braka. Oni njeguju porodičnu tradiciju, kod njih smo se najčešće okupljali, sa njima nam je život bio mnogo lijep. Doživjeli smo mnogo predivnih trenutaka sa njima“, kaže Raševićeva.

Dijamantsku godišnjicu Simo i Nada Ćosović proslavili su u restoranu sa svojom djecom, unucima, rodbinom i prijateljima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: