Budućim studentima predstavljene prednosti studiranja na UIS | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Budućim studentima predstavljene prednosti studiranja na UIS

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:20.02.2017.

Promotivna kampanja upisa na studijske programe prvog ciklusa studija Univerziteta u Istočnom Sarajevu počela je danas prezentacijom u Gimnaziji „Jovan Dučić“ u Trebinju.

Sandra Ivanović, prorektor za studenska pitanja, kulturu, umjetnost i sport Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kaže da je osnovni cilj ove kampanje promovisanje studijskih programa ovog univerziteta.

Naš cilj je da predstavimo prednosti i mogućnosti studiranja u Istočnom Sarajevu, da budućim potencijalnim studentima pokažemo da ima dosta prednosti. Imamo odlične uslove za rad, opremljene laboratorije, unapređen je studenski standard, otvorena su dva studentska doma zahvaljujući Vladi RS“, istakla je Ivanović.

Prema riječima Milana Milišića iz Unije studenata RS – jedan od ciljeva je i da što više studenata ostaje u našoj zemlji, studirajući na ovom univerzitetu.

„Ovom kampanjom obuhvaćeno je 27 opština u Republici Srpskoj, 39 srednjih škola, kao i Distrikt Brčko, gdje takođe imamo naše fakultete. Nadamo se da ćemo postići dobre rezultate. Prije svega moramo znati da je školarina u našoj zemlji najjeftinija u regionu, da imamo najsavremenije laboratorije, najmoderniju opremu, odličnu praksu za razvoj društvenih nauka“, dodao je Milišić.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu danas broji 15 fakulteta i dvije akademije u 10 gradova i opština u istočnom dijelu Srpske, trenutno obrazuje 14.000 studenata, dok nastavu izvodi oko 900 nastavnika i saradnika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: