Bivši hrvatski premijer postao šef zatvorske biblioteke | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bivši hrvatski premijer postao šef zatvorske biblioteke

Izvor: RTRS | Datum:24.02.2024.

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji se nalazi iza rešetaka, postao je šef zatvorske biblioteke u zatvoru Lipovica.

 

 

Objedinjenom presudom za afere "Fimi medija", "Planinska" i INA-MOL, Sanader iza rešetaka mora provesti ukupno 18 godina.

Sanader nije zaposlenik, već je i dalje zatvorenik, ali je zadužen za kulturno uzdizanje zatvorenika, javljaju hrvatski mediji.

Bivši predsjednik Vlade Hrvatske prebačen je iz Remetinca u Lipovicu, pa se i njegova odbrana nada da je to prvi korak ka slobodi.

Njegov advokat Čedo Prodanović rekao je da se zbog uzornog ponašanja, ali i narušenog zdravlja, bivši hrvatski premijer više ne nalazi u Remetincu.

- Sanader je već nekoliko mjeseci u Kazneno-popravnom domu Lipovica. To je poluotvoreni zatvorski sistem, a sada se nalazi u bitno boljim zatvorskim uslovima nego što je bio prethodno - objasnio je Prodanović.

Protiv Sanadera se vodilo pet postupaka, od čega je u dva pravosnažno oslobođen


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: