ERS: Usaglašena većina stavova sindikata i Uprave | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ERS: Usaglašena većina stavova sindikata i Uprave

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:23.02.2017.

Pregovori o potpisivanju novog kolektivnog ugovora su u završnoj fazi, stavovi sindikata radnika i Uprave "Elektroprivrede Republike Srpske" /ERS/ usaglašeni su po većini pitanja, a biće ispoštovani i zahtjevi Vlade Republike Srpske za sprovođenjem ušteda u okviru elektroenergetskog sistema, rečeno je juče Srni u sindikatu i Upravi ERS-a.

"Kolektivni ugovor je okvir u koji treba da se uklope sva preduzeća iz sastava Mješovitog holdinga ERS-a i sada slijedi posao da svako te okvire primijeni unutar svog zavisnog preduzeća, jer svako preduzeće ima neke svoje specifičnosti, a to će zajednički uraditi sindikati i uprave", izjavio je Srni direktor ERS-a Željko Kovačević.

U sindikatima zavisnih preduzeća ističu da su naišli na razumijevanje i podršku direktora Kovačevića, koji je imao dovoljno sluha da sasluša i prihvati konstruktivne prijedloge predstavnika radnika i da je na taj način većina pitanja usaglašena.

"Osnovni cilj kroz kolektivno pregovaranje nam je bio da stvorimo sistem vrednovanja rada i da naši radnici koji su nosioci proizvodnje i održavanja budu adekvatno plaćeni za svoj rad, kako u proizvodnim, tako i u distributivnim preduzećima", rekao je Srni predsjednik Sindikata radnika Rudnika i Termoelektrane "Gacko" Željko Tepavčević.

S druge strane, kaže on, kroz kolektivno pregovaranje pravili su ustupke na onim davanjima koja ostvaruju samo pojedinci ili određene grupe po raznim osnovama i na taj način napravili određene uštede.

Kolektivnim ugovorom, zimnica i ogrev su stavke na koje zaposleni u ERS-u više neće moći da računaju, ali će doći do korekcija koeficijenata i više će se cijeniti rad i posvećenost poslu.

Potpisivanje novog kolektivnog ugovora za zaposlene u "Elektroprivredi Republike Srpske" očekuje se krajem naredne nedjelje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: