PROŠLE GODINE ZA VANTJELESNU OPLODNJU IZDVOJENO OKO 30.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PROŠLE GODINE ZA VANTJELESNU OPLODNJU IZDVOJENO OKO 30.000 KM

Izvor: srna | Datum:08.03.2024.

 

Grad Trebinje je u okviru programa pomoći za vantjelesnu oplodnju u prošloj godini za pet bračnih parova izdvojio više od 29.000 KM, izjavio je danas Srni načelnik gradskog Odjeljenja za boračku i socijalnu zaštitu Miodrag Novokmet.
Novokmet je naveo da grad Trebinje realizuje niz programa pomoći i unapređenja socijalne zaštite u gradu, poput onih za različita udruženja oboljelih sugrađana.

"U okviru programa pomoći djeci i mladima oboljelim od dijabetesa tipa jedan, lani je obezbijeđena redovna mjesečna naknada od 240 KM za 18 lica", istakao je Novokmet.

Grad Trebinje je i realizacijom programa iz oblasti društvene brige o starima, na osnovu raspisanog javnog poziva odobrio finansiranja 13 projekata za tri udruženja u ukupnom iznosu od 77.000 KM i to za Udruženje penzionera Trebinje, Gradsko udruženje penzionera i Kolo srpskih sestara.

Novokmet je rekao da su prošle godine obezbijeđene i jednokratne naknade od 200 KM za članove Udruženja hroničnih bubrežnih bolesnika, a grad je finansijski pomogao i Udruženju oboljelih od malignih bolesti Istočne Hercegovine Trebinje "Vjera Luča, nada" i Udruženju oboljelih od multipla skleroze pri kupovini humanitarnih prazničnih paketa.

Prema njegovim riječima, iz oblasti zdravstveno-invalidske zaštite odobreno je ukupno 28.500 KM za finansiranja 12 projekata za devet udruženja.

To su Udruženje paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih ivalida regije Trebinje, gradsko Društvo dobrovoljnih davaoca krvi, Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica, Udruženje amputiraca Trebinje – UAT, Savez invalida rada Trebinje.

Fiansirani su i projekti Udruženja porodica sa problemom steriliteta "BEBE", Udruženja za uzajamnu pomoć u druševnoj nevolji "Sonata", Udruženja građana "Nada" i Regionalno udruženje gluvih i nagluvih osoba Trebinje, naveo je Novokmet.

On je dodao da je gradsko Odjeljenje za boračku i socijalnu zaštitu angažovano i na praćenju realizacije i utroška grantovskih sredstava iz oblasti socijalno-humanitarnih aktivnosti u okviru koga su obezbijeđena sredstva za finansiranje Narodne kuhinje u ukupnom iznosu od 60.000 KM koja obezbjeđuju ishranu za oko 80 sugrađana.

Prema njegovim riječima, unapređenje socijalne zaštite realizuju u skladu sa Strategijom razvoja te oblasti u gradu Trebinju, a posredstvom trebinjskog Centra za socijalni rad, gradskog Doma zdravlja i Apoteke Trebinje.

Novokmet je rekao da je nakon odobrenja Skupštine grada donesena i odluka o planu mreže zdravstvenih ustanova na području grada Trebinja, za koju je i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dalo saglasnost.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: