Potrebna hitna obnova fasade škole | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Potrebna hitna obnova fasade škole

Izvor: radio trebinje | Datum:13.03.2024.

 

Osnovnoj školi "Petar Drugi Petrović Njegoš" u Bileći neophodna je hitna sanacija dotrajale fasade, izjavio je Srni direktor Miodrag Parežanin.

Parežanin je naveo da se očekuje da sanacija fasade bude završena kroz projekat "Energetska efikasnost", u okviru kojeg je prije dvije godine završen novi sistem grijanja.

 

"Sljedeća faza je obnova i utopljavanje zgrade, zamjena stolarije, krova i još neki radovi u unutrašnjosti škole", pojasnio je Parežanin.

On je pojasnio da je u prvoj fazi završen novi sistem grijanja, ali da to nema smisla ukoliko će toplota izlaziti kroz otvore i trošnu fasadu.

"Kad su kišni dani, ulazi voda, zidovi su vlažni i prljavi, fasada opada, pa bi realizacija trebalo da bude što hitnija", naglasio je Parežanin.

On je rekao da je u toku izrada projektne dokumentacije, a novac bi trebalo da bude obezbijeđen posredstvom Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Parežanin je dodao da je urađena detaljna analiza neophodnih radova na objektu škole, koji bi trebalo da obuhvate čitav objekat.

Prema njegovim riječima, ranije je uređeno dvorište škole, asfaltiran i napravljen zajednički parking sa zgradom "Hidroelektrana na Trebišnjici", kao i ograda oko škole.

Osnovna škola "Petar Drugi Petrović Njegoš" u Bileći ima 485 učenika, raspoređenih u 23 odjeljenja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: