Održana sjednica Štaba za vanredne situacije: Nadležne službe u pripravnosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održana sjednica Štaba za vanredne situacije: Nadležne službe u pripravnosti

Izvor: Grad Trebinje | Datum:14.03.2024.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Trebinja Stevan Bekan rekao je da su nakon zemljotresa sve nadležne službe u pripravnosti, te da nema razloga za paniku i strah.

“Službe zaštite i spasavanja našeg grada su u pripravnosti, spremni su ako bude trebalo kome pomoći, ali nema razloga za paniku i strah”, rekao je Bekan novinarima nakon sjednice Štaba.

Bekan je istakao da do sada nema prijavljene štete, niti zahtjeva za pomoć usljed zemljotresa koji se noćas osjetio u Trebinju i hercegovačkoj regiji, te dodao da je u slučaju potrebe dostupan broj 121 za bilo koju pomoć građanima Trebinja.

Dragan Brnjoš iz Službe za upravljanje vodama “Hidroelektrana na Trebišnjici” rekao je novinarima da su u okviru nadležnosti i postupanja koja se obavljaju kada dođe do zemljotresa, izvršena vanredna mjerenja.

“Sva mjerenja su u nivou normalnog stanja, nema nikakvog odstupanja na svim instrumentima. Svi objekti hidroelektrana `Trebinje jedan` i `Trebinje dva`, odnosno Grančarevo i Gorica, su pod kontrolom. Nastavljamo da pratimo i vršimo odgovarajuće analize”, rekao je Brnjoš.

Komandant Štaba za vanredne situacije Trebinja Mirko Ćurić rekao je da zemljotres ne treba potcjenjivati, te pozvao na solidarnost.

“U slučaju potrebe, odgovorni ljudi su na odgovornim mjestima, jedinice su spremne za djelovanje, ali nadamo se da nikada do toga neće doći”, istakao je Ćurić.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola hercegovačke regije Milorad Nadaždin rekao je da je jutros donesena odluka da škole u Bileći, koje su bile najbliže epicentru zemljotresa, danas obustave nastavu, a procjena je da nema potrebe za tim u Trebinju i drugim opštinama regije.

“Prijavljenih oštećenja u školama nije bilo, osim nekoliko stakala u učionicama u Gacku, ali ništa značajno”, naveo je Nadaždin, dodajući da bi nastava u Bileći trebalo da bude nastavljena sutra.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: