Prijem za predstavnike Vaterpolo saveza BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prijem za predstavnike Vaterpolo saveza BiH

Izvor: Grad Trebinje | Datum:15.03.2024.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je priredio prijem za predstavnike Vaterpolo saveza BiH.

„Veliko hvala svima koji su nam pomagali i dali podršku od izgradnje bazena do danas. Mnoge reprezentacije, iz skoro cijelog svijeta su dolazile i učestvovale i Trebinje preporučuju kao dobro mjesto za održavanje i većih turnira. Ono što nam je najveći uspjeh je što se u Trebinju preko 2.400 djece do 18 godina bavi sportom. Nadam se da ćemo u narednom periodu povećati ovaj broj, a nastavićemo sa još boljom organizacijom“, kaže Ćurić.

Predsjednik Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine Branimir Butigan je kazao da su u Trebinju bili prije tri mjeseca i za to vrijeme je napravljena uspješna kvalifikacija zahvaljujući timu koji djeluje ispred Grada Trebinja i Saveza BiH.

„Želim se zahvaliti gradonačelniku i Trebinju na svemu što smo dobili, pripreme, prvenstvo, sve je na najvišem nivou ali najbolje od svega što se okupljaju momci iz raznih dijelova BiH, što sportom pokazuju da su iznad svega lošeg i nadamo se da će samo tako napredovati u najboljem smislu“, kaže Butigan.

Miloš Mračević, član biroa LEN (Evropska Federacija vodenih sportova), kaže da su uslovi u Trebinju na najvišem nivou, bazen je fantastičan.

„Pored kvalifikacija, znate da je u Trebinju odigrano dosta utakmica u okviru Lige šampiona. Tako da Trebinje postaje jedna važna tačka na Evropskoj vaterpolo mapi. Nadam se da svi učesnici turnira uživaju u Trebinju i da će se rado vraćati“, kaže Mračević.

Renato Živković, LEN direktor za vaterpolo uputio je iskrene čestitke gradonačelniku i njegovom timu koji su prepoznali sinergiju sporta i turizma i napravili prije nekoliko godina glavni korak – infrastruktura, koja je fenomenalna.

„Što se tiče organizacije turnira, Vaterpolo savez BiH je uradio odličnu organizaciju. Svi su to prepoznali i svi idemo kućama sa najboljim utiscima“, kaže Živković.

Podsjetimo, Juniorska vaterpolo reprezentacija BiH (U-19) sinoć je trijumfalno započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

BiH reprezentacija je pobijedila Finsku s uvjerljivih 20:10, što je bila prva pobjeda bh. vaterpolista u istoriji zvaničnih utakmica.

BiH je domaćin turnira koji se održava u Trebinju, a osim BiH selekcije, u grupi A su Francuska, Češka i Velika Britanija.

Na Evropsko prvenstvo prolaze dvije najbolje plasirane ekipe, a prvenstvo će se održati u septembru u Burgosu u Bugarskoj.

Kvalifikacije se održavaju do 17. marta na Zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju, a ulaz je slobodan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: