Uz puno emocija i suza premijerno prikazan dokumentarni film o šampionki Ani Čučković | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uz puno emocija i suza premijerno prikazan dokumentarni film o šampionki Ani Čučković

Izvor: radio Trebinje | Datum:17.03.2024.

U prepunoj bioskopskoj sali Kulturnog centra Trebinje sinoć je uz puno emocija i suza premijerno prikazan dokumentarni film “Ana 726”, posvećen našoj tragično preminuloj šampionki Ani Čučković.

 

Devedesetominutni dokumentarni film “Ana 726” je potresna priča o životu Ane Čučković, državne reprezentativke, rekorderke u plivanju i možda najperspektivnijeg sportiste iz grada na Trebišnjici.

U jedanaestom po redu dokumentarnom filmu novinara Nebojše Kolaka o Aninom životu i njenih 726 plivačkih medalja osvojenih do mature svjedoče Anina porodica, razredne starješine, prijatelji, treneri i ljekari.

„Za 18 godina života osvojiti 726 medalja u regiji i raznim zemljama Evrope... pa da ste imali ne znam koliko novca, trebalo ih je nakupovati. Nisu tu samo medalje, tu su pehari, diplome, zahvalnice. Jedno takvo dijete, dijete osmijeh, energija, snaga je zalužilo da snimim ovaj film. Želio sam da jedno veliko dijete ostane zapamćeno sa svim što je uradilo sa 18 godina. Ana je definitivno dijete šampion“, istakao je Kolak.

 

Anini roditelji Zoran i Snježana Čučković izrazili su veliku zahvalnost autoru filma na ideji i inicijativi da nastane ovaj film.

„Mnogo smo ponosni, Ana i večeras pobjeđuje. Njena energija i snaga večeras su prenijeti na sve naše prijatelje i svi smo na okupu. I to je još jedna u nizu njenih pobjeda. I ovaj film je njena pobjeda. Došli smo na premijeru ponosno i odgovorno i moramo da budemo. Mnogo je teško ali moramo izdržati“, naveo je Anin otac.

„Moje emocije su pomiješane. Današnji dan je još teži, jer je njen rođendan. Teško je bez nje živjeti, ali uvijek je prisutna među nama. I poslije osam godina nakon tragedije, ne mogu vjerovati koliko je ljudi došlo da pogleda film. Ana i dalje daje energiju. Dobila sam i unučad i jedna se zove isto Ana. I ta njena energija ide dalje. Snimanje filma je bilo jako teško, kao da sam prizvala Kolaka. Gledajući njegov dokumentarni film o Aleksandru Masleši, pomislila sam kako bi bilo lijepo da i o mojoj Ani snimi film. Hvala mu, to je za nas veliki poklon“, rekla je Anina majka.

Prva repriza dokumentarnog filma “Ana 726” zakazana je za srijedu, 20. marta u 19 časova, a ulaz je slobodan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: