Teroristički napad u Moskvi: Poginulo više od 60 osoba, teroristi navodno u bjekstvu ( FOTO I VIDEO ) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Teroristički napad u Moskvi: Poginulo više od 60 osoba, teroristi navodno u bjekstvu ( FOTO I VIDEO )

Izvor: rtrs | Datum:23.03.2024.

U koncertnoj dvorani "Krokus siti hol sjeverozapadu Moskve došlo je do pucnjave, a potom i požara. Prema preliminarnim informacijama, više od 60 osoba je poginulo, više od 100 je ranjeno. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštila da se radi o terorističkom napadu. Objavljena je fotografija automobila u kojem su teroristi navodno pobjegli.

 

 

- Istražitelji Istražnog komiteta, kriminolozi, stručnjaci, zajedno sa operativnim službama Federalne službe bezbjednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, trenutno podižu tijela poginulih. Nažalost, moramo reći da se broj smrtnih slučajeva povećava. U ovom trenutku već možemo govoriti o više od 60 mrtvih. I ova cifra se može povećati - rekla je Svetlana Petrenko, portparol ruskog Istražnog komiteta.

Iz Kremlja je saopšteno da su se šef Federalne službe bezbjednosti i drugih ruskih bezbjednosnih organizacija sastali sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Čule su se i eksplozije, pretpostavlja se da su napadači bacili bombu. Jedan napadač je uhvaćen.

 

 
 
Požar koji je izbio u dvorani nakon napada je najvećim dijelom eliminisan, izjavio je načelnik Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.
 
 

Gusti dim i dalje se širi sa krova zgrade u kojoj se nalazi koncertna dvorana.

Na moskovskim aerodromima pojačane su mjere bezbjednosti.

 

https://t.me/sputniksrbija/80588?single



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: