Zakazan nastavak suđenja Dodiku i Lukiću | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zakazan nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

Izvor: atv | Datum:25.03.2024.

Nastavak suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita zakazano je za srijedu, 3. aprila pred Sudom BiH.

 

 

Ročište je zakazano za 13.00 časova, objavljeno je na stranici Suda BiH.

Predmeti protiv Dodika i Lukića ponovo su spojeni na ročištu 6. marta. Za to ročište bila su predložena četiri svjedoka, inspektora Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, a saslušan je samo jedan Dragan Kremenović.

Kremenović je tada rekao da su inspektori imali korektan odnos sa Dodikom i Lukićem i da je sva dokumentacija dobrovoljno ustupljena.

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH.


Oni su se na ročištu 16. oktobra izjasnili da ne razumiju optužnicu, a nakon toga konstatovano je da su se izjasnili da nisu krivi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: