Gacko: Donacija Crvenog krsta i Sindikata RiTE Gacko Domu zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Donacija Crvenog krsta i Sindikata RiTE Gacko Domu zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“

Izvor: gacko-rs.info | Foto: gacko-rs.info | Datum:28.02.2017.

Crveni krst Gacko i Sindikat preduzeća RiTE Gacko, juče su gatačkom Domu zdravlja donirali medicinsku opremu – prsluke i torbe za medicinske radnike ove ustanove.

Sekretar Crvenog krsta, Branislav Arnautović, rekao je da se ideja za donaciju javila prije Nove godine.

„Zdravstvo Republike Srpske se ne nalazi u zavidnom stanju. Odlučili smo da pomognemo onoliko koliko možemo, zajedno sa Sindikatom preduzeća RiTE Gacko. Gledajući naše medicinske radnike na terenu, primijetili smo da je jedan od nedostataka i oprema kojom raspolažu. Pronašli smo sponzore i tako odlučili da našu hitnu medicinsku pomoć opremimo određenim brojem torbi i prsluka za medicinsko osoblje“, rekao je Arnautović.

Podsjećajući da se zdravstveni sistem RS nalazi na marginama, te da je svaka pomoć i više nego dobrodošla, direktor Doma zdravlja Vera Tepavčević u ime radnika se zahvalila na donaciji.

Za ovu opremu izdvojeno je oko 3.500 KM.

Pored redovnih aktivnosti, Crveni krst u saradnji sa kompanijom Mtel, otvoriće humanitarni broj za pomoć našem sugrađaninu, Nenadu Šaroviću, koji će biti aktivan od 1. marta.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: