Sistem "Pronađi me" ubrzo i u Republici Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sistem "Pronađi me" ubrzo i u Republici Srpskoj

Izvor: ATV | Foto: ATV | Datum:28.03.2024.

Republika Srpska je, zajedno sa Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, krenula intenzivno u rad na implementaciji sistema “Pronađi me”.

To je za ATV rekao direktor Centra, Igor Jurić. Dodaje da je MUP i ranije iskazao zainteresovanost da postane dio srpske verzije Amber alerta, što bi uskoro trebalo i da se dogodi. 


To je bila tema jučerašnjeg sastanka u Novom Sadu, na kom su bili prisutni i predstavnici MUP-a Srbije i Srpske.

„Ja se nadam da će on zaživjeti jako brzo i ono što je naša ideja jeste da, ne daj Bože, nestane dijete u Banjaluci, mi u Srbiji tražimo isto to dijete, a kada se desi nestanak u Srbiji da vi u Republici Srpskoj otvorite širom oči i da pomognete u potrazi. Iskreno se nadam da će Republika Srpska vrlo brzo postati dio sistema 'Pronađi me', da će se to desiti već u ovoj godini i da ćemo svi zajedno, udruženim snagama, raditi na pronalasku djece ali i na prevenciji, da se ove stvari više ne dešavaju“, rekao je za ATV Igor Jurić, direktor Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

1


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: