Rafting ima veliki značaj za razvoj turizma Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Rafting ima veliki značaj za razvoj turizma Srpske

Izvor: Srna | Datum:01.04.2024.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić istakao je da je rafting sportska, rekreativna i turistička aktivnost, koja učesnicima omogućava upoznavanje sa prirodom i kulturom destinacije u kojoj se nalaze, te je veoma važan za razvoj turizma.

 

Rafting na TariFoto: agencije 

 

Šulić je sa pružaocima turističkih usluga raftinga u Republici Srpskoj razgovarao danas u Banjaluci o razvoju ove oblasti turizma, posebno sa aspekta borbe protiv sive zone, ali i o bezbjednosti turista koji koriste usluge raftinga, saopšteno je iz resornog ministarstva.

 

- Rafting ponuda na našim rijekama Tari i Vrbasu svake godine privlači sve veći broj domaćih i stranih turista, a predstojeće Svjetsko prvenstvo u raftingu koje će se održati na rijeci Vrbas nas takođe obavezuje da spremno dočekamo ljetnu turističku sezonu - rekao je Šulić.

 

On je naveo da je s ciljem nastavka unapređenja raftinga potrebno da se koordinišu aktivnosti između nadležnog ministarstva, nadležnih inspekcija, pružalaca turističkih usluga raftinga i Poreske uprave.

 

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za resor turizma i ugostiteljstva Predrag Tešić, te predstavnici Republičke uprave za inspekcijske poslove, Poreske uprave Republike Srpske, Privredne komore Srpske, republičke Turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija Banjaluke i Foče. 

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: