AVIO-LINIJA BEOGRAD-MOSTAR ZNAČAJNA I ZA LJUDE IZ TREBINJA I OKOLINE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

AVIO-LINIJA BEOGRAD-MOSTAR ZNAČAJNA I ZA LJUDE IZ TREBINJA I OKOLINE

Izvor: SRNA | Datum:15.04.2024.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je otvaranje direktne avionske linije Beograd-Mostar veoma značajno i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i zapadne Hercegovine i da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.
"Avio-linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes BiH. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo. To je dobro za naš narod, karte će biti veoma jefitne i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, LJubinja, Trebinja. Svi će moći da koriste mostarski aerodrom", rekao je Vučić za RTS.

On je istakao da to znači i otvaranje mosta ka zapadnoj Hercegovini, naseljenoj pretežno hrvatskim stanovništvom, te da je za Srbiju ta linija važna za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

"Važna nam je kao i njima, zato su dali subvencije kao i što je i Srbija dala", rekao je Vučić.

Avio-linija Beograd-Mostar obnovljena je nakon 33 godine i danas prvi avion "Er Srbije" polijeće za Mostar, na toj liniji letjeće tri puta sedmično.

Napominjući da će ga danas u Mostaru dočekati zvaničnici BiH i Mostara, Vučić je rekao da pretpostavlja da će se na večeri pojaviti i hrvatski premijer Andrej Plenković. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: