Pedijatrijski dani okupili više od 100 učesnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pedijatrijski dani okupili više od 100 učesnika

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.04.2024.

U Trebinju su otvoreni 22. pedijatrijski dani koji su okupili oko 110 učesnika iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske.

Na ovom stručnom skupu u organizciji Udruženja pedijatara Republike Srpske biće obrađeno 12 tema, među kojima su proces imunizacije i rijetke bolesti.

Predsjednik Udruženja Jelica Predojević izjavila je  da su rijetke bolesti važna tematika koja se u posljednje dvije godine pominje u Srpskoj, jer je Fond zdravstvenog osiguranja nabavkom nove inovativne terapije učinio znatan napor da riješi problem djece oboljele od rijetkih bolesti kojih u Srpskoj ima oko 300.

Načelnik Odjeljenja za pedijatriju i neonatalogiju trebinjske Bolnice Ljiljana Buha rekla je da je izazov biti pedijatar, da je to teška oblast i da se briga za djecu nikada ne mijenja.

Kardiolog Instituta za majku i dijete iz Beograda Sergej Prijić istakao je da je ovaj pedijatrijski skup jedan od najznačajnijih, te da su tu da pokušaju da svjetske standarde primijene u praksi.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: