U aranžmanu sa Emirom Kusturicom: Trebinje dobija multipleks bioskop | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U aranžmanu sa Emirom Kusturicom: Trebinje dobija multipleks bioskop

Izvor: Radio Trebinje | Datum:07.03.2017.

Skupština grada Trebinja prihvatila je na jučerašnjem zasjedanju pismo namjere privrednog društva „Lotika“ o izgradnji multipleks bioskopa u okviru Kulturnog centra Trebinje.

Kako je pojasnio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, ovim je obezbijeđeno zeleno svjetlo za poslovni aranžman, u kojem će preduzeće „Lotika“, čiji je direktor Emir Kusturica, obezbijediti donaciju u iznosu od 1.200.000 KM za izgradnju dvije dodatne bioskopske sale, koje bi sa postojećim bioskopom Kulturnog centra činile jednu cjelinu – sa nazivom „Multipleks bioskop grada Trebinja“.

Benefiti od ovog projekta su višetruki, napominje Petrović: Trebinje će pored dvije nove sale zahvaljujući Kusturici dobiti i priliku da ubrzo nakon svjetskih premijera prikazuje najnovije kinematografska ostvarenja, a multipleks, kao novi kulturni sadržaj, donosiće gradu i nove, značajno više prihode od kulture.

Poslovnim aranžmanom između „Lotike“ i Kulturnog centra, koji će sa mogućnošću produženja biti potpisan na deset godina, besplatno i na trajno korišćenje Gradu Trebinju biće ostavljene dvije nove bioskopske sale sa opremom, prihodi od zajedničkog multipleksa bi se dijelili na način da dvije trećine pripadaju društvu „Lotika“, a jedna trećina Kulturnom centru , pri čemu bi Kulturni centar preuzeo i obavezu održavanja sala.

„Procjene su da su ukupni prihodi od bioskopa Kulturnog centra u 2016. godini bili oko 6.000 KM. Sadašnja je procjena da bi prihodi ove ustanove, od te jedne trećine koja im pripada po aranžmanu, mogli biti i 20.000 KM“ naglasio je Petrović.

Sa izgradnjom bi se, dodaje on, krenulo odmah po potpisivanju ugovora, a rok za završetak radova je 90 dana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: