Na radost deset mališana: Otvoren vrtić u Petrovom Polju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na radost deset mališana: Otvoren vrtić u Petrovom Polju

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:07.03.2017.

Područno odjeljenje Javne ustanove za odgoj djece „Naša radost“ u Petrovom Polju, počelo je sa radom 1. marta u prostoru osnovne škole u ovoj mjesnoj zajednici.

Pohađa ga desetoro mališana u mješovitoj grupi, od dvije do šest godina starosti, u četvoročasovnom programu.

Aleksandar Vukanović, direktor Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“ istakao je da su projekat  realizovali na inicijativu mjesne zajednice,  a na dobrobit djece i roditelja iz Petrovog Polja.

„Ovo je pokazatelj da ovakvim akcijama možemo zajednički realizovati ovako vrijedan posao. Važno je da se djeca odgajaju u svojoj sredini i poznatom okruženju, gdje će pohađati i osnovnu školu. Ukoliko bude većeg interesovanja, imamo u planu igradnju vlastite ustanove, kako bi svim mališanima pružili još bolji i adekvatniji odgoj“, kazao je on.

Zaposlena je jedna vaspitačica, Ljubica Buha koja koja kaže da je posebno veseli činjenica da je još roditelja iz ove mjesne zajednice zainteresovano da njihova djeca budu smještena u ovom odjeljenju.

„Nadam da će u skorije vrijeme biti organizovan cjelodnevni boravak u ovom odjeljenju. Dobro smo prihvaćeni od mališana, iako većini njih je ovo prvi put da pohađaju program u nekoj predškolskoj ustanovi“, kaže ona.

Stanojka Rupar, baka dvoje mališana koji su polaznici vrtića u Petrovom Polju ističe da su zadovoljni programom i smeštajem u novoosnovanom odjeljenju.

„Želja mi je da djeca imaju cjelodnevni boravak, kako bi više vremena provodili sa svojim vršnjacima“, kaže ona.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: