U susret večerašnjem koncertu: Ibrica Jusić kod gradonačelnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U susret večerašnjem koncertu: Ibrica Jusić kod gradonačelnika

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:08.03.2017.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović organizovao je danas prijem za poznatog dubrovačkog kantautora Ibricu Jusića, koji će večeras na sceni Kulturnog centra, prvi put nakon tri decenije, nastupiti pred trebinjskom publikom.

Petrović je naglasio da je koncert osmomartovski poklon Gradske uprave damama Trebinja, te da će obilježavanje Dana žena na ovaj način biti nova trebinjska tradicija.

„Mi želimo na takav način da potaknemo još jedan kulturni događaj jer smo se obavezali da će kultura grada Trebinja morati da ide na viši nivo. Sa imenom kakvo je Ibrica Jusić, čiji koncert poklanjamo našim damama, sigurno je da smo na tom putu“,rekao je Petrović pozvavši sve žene Trebinja na večerašnji nastup poznatog eks-ju kantautora u pozorišnoj sali Kulturnog centra, koji počinje u 20 časova.

Ibrica Jusić kaže da je pred trebinjskom publikom posljednji put nastupao krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, na Dučićevim večerima poezije.

„Toliko sam puta prolazio kroz Trebinje, toliko je Trebinjaca i Trebinjki bilo na mojim Skalinima posljednjih godina, nekoliko puta sam pjevao u Švedskoj gdje je bilo jako puno Trebinjaca, pa je i krajnje vrijeme bilo da dođem u Trebinje“, ističe kantautor.

Iako odavno u „zrelim“ godinama Jusić, kaže, i dalje stvara isto kao što i život neprekidno teče i „stalno donosi nešto novo“.

„Pjevam i stvaram kao što živim – i živim onako kako pjevam i stvaram. Posmatram svijet oko sebe – tako i nastaju pjesme. Zato su sve one dio mog razmišljanja, moj stav prema životu, ljubavi i ljudima“, pojašnjava on.

Na koncertnom programu pod nazivom „Od Šekspira do sevdaha“, ističe kantautor, pored njegovih autorskih biće i prevedene pjesme Leonarda Koena, fransuke šansone, italijanske kancone i domaći sevdah.

„Muževe šaljite u kafanu, a žene – na moj koncert“, šaljivo je poručio Jusić.

Bez psa ni u Trebinje

Pas je odavno svojevrsni zaštitni znak Ibrice Jusića, pa je i prilikom posjete Gradskoj upravi u Trebinju uz muzičara bio i njegov već četvrti kućni ljubimac, kojem je po čuvenom filmskom junaku dao ime Bond.

„Imam i mačku, a njih dvoje se slažu fenomenalno. Kad se njih dvoje igraju, ja gasim televizor, ostavljam sve… Tako da ona teorija o psu i mački ne stoji“, kaže Jusić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: