Luka Gadža je učenik generacije Tehničke škole: Sve želje da naučim nešto novo su ispunjene! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Luka Gadža je učenik generacije Tehničke škole: Sve želje da naučim nešto novo su ispunjene!

Izvor: trebinje live | Datum:21.05.2024.

 

Luka Gadža je učenik generacije Tehničke škole. Najbolji maturant ovogodišnje generacije završio je četiri razreda smjer računarstvo i programiranje.

Nakon osnovne škole izabrao je ovaj smjer jer ga je uvijek zanimala tehnologija od samih računara do različitih uređaja.

"Ovaj smjer mi je od početka izgledao zanimljivo i interesantno. Nakon četiri godine i različitih iskustava sada kada sam završio mogu definitivno da potvrdim da se nisam prevario u izboru. Ono što sam priželjkivao da naučim to sam tokom školovanja i dobio i smatram da se kroz ovu školu može dosta toga naučiti. Tako sve želje koje sam imao da naučim su ispunjene i zahvaljujem se profesorima koji su uvijek za nas imali vremena i razumijevanaja" rekao je Gadža.

Prema njegovim riječima, svakome često dođe da slne uči, ali uz rad učenika i uz pomoć profesora to učenje nije bilo problem.

"Od početka postoje stručni predmeti koji su se uvijek vrtili i na kojima je bio fokus. Mislim da je naša škola imala odličnu matematiku i da je ona bila jedan od težih predmeta. Tehnička škola pruža nešto što druge škole ne pružaju" objasnio je Gadža.

Voli sport i sa svojim drugovima često igra košarku i fudbal, ali voli i odlaske u teretanu.

"Svaki dan mi je bio popunjen i nijedan dan mi nije bio dosadan. Tokom četiri godine pamtiću svoje drugare iz razreda kao i savjete profesora. Tu je i jedno putovanje kada je mene i kolegu profesorka iz engleskog jezika poslala u Španiju. To je bila vanškolska aktivnost koja se održavala u Španiji tokom ljeta. Na praksi smo učestvovali kao strani učenici i pohađali smo časove i poslove koje smo dobili kao neka vrsta usavršavanja. To je bilo na kraju drugog razreda i trebalo je živjeti mjesec dana samostalno. Dosta toga smo naučili i mnoge stvari smo mogli da primjenimo u srednjoj školi", kazao je Gadža.

Savjetuje buduće srednjoškolce da je Tehnička škola najbolji izbor za njih.

"Uvjerio sam se kroz četvorogodišnje školovanje da je tako. Ovo ne bih postigao bez podrške svojih najbližih kao i mojih drugova i profesora koji su mi bili podrška. Hvala im", jasan je Gadža.

Ima volju da upiše jedan od tehničkih fakulteta, a njegov favorit je Mašinski fakultet u Beogradu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: