LJUBINJE: U TOKU REALIZACIJA INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA VRIJEDNOSTI MILION KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

LJUBINJE: U TOKU REALIZACIJA INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA VRIJEDNOSTI MILION KM

Izvor: SRNA | Datum:23.05.2024.

U opštini LJubinje u toku je realizacija infrastrukturnih projekata vrijednosti oko milion KM koji se finansiraju iz budžeta opštine, rekao je Srni načelnik ove lokalne zajednice Stevo Drapić.


Drapić je naveo da je u toku rekonstrukcija zgrade opštine, vrijednost investicije je oko 400.000 KM, a plan je da radovi traju 120 dana.

On je objasnio da je milion KM za nadoknadu štete od zemljotresa dobijeno od Predsjedništva BiH, više od 620.000 KM je isplaćeno za nadoknadu štete za fizička lica, a 350.000 KM je ostalo za rekonstrukciju zgrade opštine, dok će ostatak biti uplaćen iz budžeta opštine.

Prema njegovim riječima, potpisan je ugovor sa izvođačem radova za rekonstrukciju glavne, Svetosavske ulice u opštini LJubinje, dok će za asfaltiranje četiri putna pravca biti izdvojeno 117.000 KM.

Za rekonstrukciju glavne Svetosavske ulice vrijednost radova je 366.000 KM i uskoro će početi realizacija tog projekta.

"Raspisali smo tender za javnu nabavku za vozilo za komunalno preduzeće, vrijednost je do 350.000 KM", rekao je Drapić i naveo da će se ovo finansirati iz kreditnog zaduženja.

Drapić je dodao da se realizuje i uređivanje trga u opštini, kao i asfaltiranje još jedne ulice, gdje je ranije riješen problem oborinske kanalizacije.

"Imamo potpisan ugovor i za putni pravac prema selu Ivici, gdje je preostalo 500 metara neasfaltiranog puta. I mještani i opština su učestvovali sa po 20.000 KM", naveo je Drapić


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: