BILEĆA: SRPSKA TROBOJKA VIJORI SE I ISPRED PORTRETA GAVRILA PRINCIPA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

BILEĆA: SRPSKA TROBOJKA VIJORI SE I ISPRED PORTRETA GAVRILA PRINCIPA

Izvor: SRNA | Datum:23.05.2024.

Srpske trobojke istaknute su danas ispred brojnih institucija u Bileći, čime je simbolično iskazano protivljenje namjeri usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN kojom se srpskom narodu želi pripisati da je "genocidan".


Jedna od zastava vijori se i uz magistralni put Bileća-Trebinje, ispred portreta Gavrila Principa na jednoj od bilećkih stambenih zgrada.

Ispod te trobojke zalijepljen je plakat sa porukama o jedinstvu srpskog naroda na kome piše "Srpski narod nije genocidan".

Srpske trobojke vijore se i ispred zgrade opštine Bileća, bilećke Osnovne škole "Petar Drugi Petrović NJegoš" i drugih institucija i ustanova.

Vlada Republike Srpske pozvala je institucije i građane da danas istaknu zastave Srpske i simbolično iskažu protivljenje namjeri usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH pri UN inicirao samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, a čiji su predlagači NJemačka i Ruanda. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: