Dogs Trust i Grad Trebinje promovisali humani sistem za upravljanje populacijom pasa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dogs Trust i Grad Trebinje promovisali humani sistem za upravljanje populacijom pasa

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:26.05.2024.

U okviru sveobuhvatne podrške lokalnog zajednici u Trebinju, Dogs Trust je u saradnji sa Gradskom upravom Trebinje upriličio događaj za javnost – vlasnike i ljubitelje pasa, ali i djecu, roditelje i sve građane koji podržavaju humano, zakonsko i trajno rješavanje problema napuštenih pasa.

 

Foto: P.M.

 

Događaj je kulminacija petonedjeljnog gostovanja Dogs Trust Škole za pse u Trebinju i zajedničke medijske kampanje za promociju odgovornog vlasništva pasa kao ključne mjere za održivi sistem za upravljanje populacijom pasa, te bezbijedne i srećne zajednice sa srećnim psima u njoj.

 

Ovom prilikom Fondacija Dogs Trust koja inače finansira masovnu sterilizaciju napuštenih pasa uz dodatnu veterinarsku obradu (vakcina protiv bjesnila, tretman protiv crijevnih parazita, mikročip i markicu), te sterilizaciju vlasničkih pasa, donirao je Gradu četiri čitača za mikročipove, kao i četiri transportna boksa za pse, u cilju podrške boljeg nadzora nad vlasničkim psima te humanog transporta pasa u okviru zakonskog i humanog sistema.

 

Dogs Trust je najavio i otvaranje svog Programa edukacije školske djece o bezbijednosti sa psima od septembra 2024. godine, dok je Grad u okviru zajedničke kampanje pozvao vlasnike pasa koji to još nisu uradili, da ispune svoju zakonsku obavezu i čipuju svoje ljubimce, a 50 odsto troška za prvih 100 vlasnika koji se jave u ambulantu Anima Vet finansira Grad.

 

Potpisan je i Memorandum o saradnji kojim je potvrđeno opredjeljenje Grada Trebinje da nastavi dosljedno raditi na održivom i humanom rješavanju problema napuštenih pasa, i Fondacije Dogs Trust da u okviru svojih dostupnih resursa i kapaciteta u tome pomogne.

 

 

Grad Trebinje učestvuje u fnansiranju i sarađuje sa humanim, tranzicionim skloništem “Danica” kao važnim dijelom sistema, i koji udomljava pametne i socijalizovane pse, a čiji su se članovi takođe družili sa nama.

 

Događaju su prisustvovali brojni posjetioci koji su učestvovali i u interaktivnoj prezentaciji o govoru tijela pasa, te pogledali demonstraciju Dogs Trust trenera i njegovog psa, a najmlađi posjetioci su uživali u Dogs Trust edukativno-zabavnoj radionici i učili o tome kako da budu što bezbjedniji u blizini pasa i u kontaktu sa njima.

 

Upriličeno je i nagradno izvlačenje, pa su najsrećniji sa sobom ponijeli Dogs Trust krevete za pse i podloge za auto, a svi koji su došli na druženje su takođe otišli sa lijepom uspomenom i korisnim poklonom.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: