Novi režim saobraćaja u Starom gradu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novi režim saobraćaja u Starom gradu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.07.2024.

Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su odluku o izmjenama odluke o bezbjednosti saobraćaja na području grada Trebinja.

Odlukom o bezbjednosti saobraćaja uređuje se, režim saobraćaja na području grada Trebinja, koji, između ostalog, podrazumijeva i uslove pod kojim se motorna vozila kreću i zaustavljaju na ulicama i javnim površinama, gjde je kretanje ograničeno, sa naročitim naglaskom na područje Starog grada.

Kako je istakao Spasoje Radović, načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove u gradskoj upravi Trebinja,  uvažavajući potrebe pravnih i fizičkih lica za prevozom gdje je on ograničen ili zabranjen, predložene su izmjene i Odluke kako bi se uspostavio poseban režim saobraćaja na području Starog grada čija se površina popločava za potrebe privođenja namjeni u skladu sa prostorno planskom-dokumentacijom,  kojom je područje Starog grada proglašeno pješačkom zonom.

Nove odredbe neće se primjenjivati na motorna vozila kada prevoze ogrijev, namještaj i drugu kabastu robu za domaćinstva i druge organizacije, fizička i pravna lica, kao i vozila za prevoz posmrtnih ostataka. Ukoliko se prevoz odvija na području Starog grada, korisnici prevoza su se za svaki ulaz-izlaz motornog vozila u Stari grad dužni obratiti JU „Ekologija i bezbjednost” Trebinje, koja će prethodno o svakom ulazu- izlazu obavijestiti nadležno lice Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove, kao i posebnog vozila Grada Trebinja koje će pružati usluge prevoza sgvari i lica iz objekata registrovanih za djelatnost pružanja smještaja na području Starog grada kao i za snabdijevanje ugostiteljskih i prodajnih objekata u periodu propisanom tačkom XXIX Odluke. Uslovi i način korištenja vozila će se propisati posebnim Pravilnikom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: