Humanost Hercegovaca u Novom Sadu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Humanost Hercegovaca u Novom Sadu

Izvor: Herceg TV | Datum:24.03.2017.

Mladi iz Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine i Vojnomedicinskom akademijom (VMA) iz Beograda organizuju treću akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će biti održana u petak 31.03.2017. godine u prostorijama Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja, ulica Radnička 49 u Novom Sadu u periodu od 8.30 do 12.30 časova.

"U 2016. godini imali smo dvije više nego uspješne akcije dobrovoljnog davanja krvi u kojima je učestvovalo ukupno 46 mladih ljudi. U akciji su pored naših mladih članova učestvovali i naši prijatelji i kolege iz Srbije. U ovoj 2017. godini pored sad već redovnih davalaca krvi očekujemo i znatni broj novih davalaca. Pripreme za održavanje treće akcije već uveliko traju. Čitavu akciju je pokrenuo naš mladi član Marko Nikčević, koji je pored date krvi dao i veliki doprinos da akcije proteknu vrlo uspješno" - ističe Bojan Milenić, jedan od koordinatora akcije i član Izvršnog odbora Udruženja.

Prema Programu rada Komisije za rad sa mladima u 2017. godini su planirane dvije akcije davanja krvi u Novom Sadu kao i jedna akcija u Hercegovini.

U planu je da se na ljeto održi akcija davanja krvi u svim mjestima u Hercegovini.

"To bi bila ''nedjelja davanja krvi'' u kojoj bi učestvovali članovi Udruženja kao i svi ostali hercegovački studenti, te lokalno stanovništvo. Razgovori o održavanju ove akcije su već počeli sa dr Draganom Šarencem, a ideja je dobro prihvaćena od brojnih organizacija i pojedinaca", navode u ovom Udruženju.

Iz Udruženja pozivaju sve zemljake, prijatelje, članove ostalih zavičajnih Udruženja kao i sve humane ljude da se priključe i da humanost pokažemo djelima.

Kontakt osobe: Marko Nikčević 065 460 5227; Bojan Milenić 065 9865 093

BUDIMO HUMANI, DAJMO KRV, SPASIMO NEČIJI ŽIVOT.


Displaying Slide1.JPG


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: