U Bileći nema livade koja nije zahvaćena požarom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Bileći nema livade koja nije zahvaćena požarom

Izvor: Srna | Datum:25.03.2017.

Na području opštine Bileća gotovo da nema livade koja nije zahvaćena požarom, a paljenja su uglavnom namjerna i prouzrokuju velike štete, rekao je Srni starješina bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

Radmilović kaže da ne pamti da su građani bili toliko nasavjesni i da se rijetko u Bileći može vidjeti „površina koja se ne crni“.

„Sve je počelo krajem decembra, pa je nastavljeno prije desetak dana kada je počelo proljećno čišćenje površina“, naveo je Radmilović i dodao da vatra često izmakne kontroli i zahvati privatne posjede i šume.

On pretpostavlja da se livade pale zbog bolje ispaše, ali i rasta gljiva koje stanovnici beru i prodaju.

Radmilović je istakao da bi požari bili znatno smanjeni kada bi neko od počinioca bio sankcionisan.

I trebinjski vatrogasci imaju problem sa nesavjesnim stanovništvom koje pali korov i travu, bez prethodne zatražene pomoći.

Vatrogasac Srđan Šušić naveo je da su njegove kolege i on uvijek na usluzi građanima, kako bi dali savjet i pomogli.

„Spremni smo da pomognemo i radnim i neradnim danima, ne samo kada je riječ o požarima, nego i prilikom čišćenja grada i dopremanja vode stanovništvu u visokim zonama grada“, dodao je Šušić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: