PROMOCIJA TREBINJA U BRATSKOM VRŠCU: Luka Petrović otvorio izložbu „Jovan Dučić u diplomatiji“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PROMOCIJA TREBINJA U BRATSKOM VRŠCU: Luka Petrović otvorio izložbu „Jovan Dučić u diplomatiji“

Izvor: Slobodna Hercegovina | Foto: Slobodna Hercegovina | Datum:25.03.2017.

U organizaciji Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beogradu, Arhiva Jugoslavije i Udruženja Hercegovaca iz Vršca kao i uz prisustvo velikog broja građana Vršca, u petak 24. marta, u velikoj sali Gradskog muzeja Vršca, otvorena je izložba „Jovan Dučić u diplomatiji“.

Izložba obuhvata 159 izabranih fotografija i dokumenata iz Arhiva Jugoslavije, iz perioda rada velikog pesnika kao diplomate, u osam evropskih i jednom afričkom gradu.

Brojni Vrščani, na otvaranju izložbe, iskazali su svoje zadovoljstvo što imaju priliku i mogućnost da bolje upoznaju život i rada ovog istaknutog Trebinjca.

U programu otvaranja izložbe pored orkestara i hora učenika Muzičke škole Josif Marinković iz Vršca, prisutnima su se obratili: direktor Gradskog muzeja Vršac mr Zvonimir Santrač, direktor Arhiva Jugoslavije Miladin Milošević, predsednik Udruženja Trebinjaca  „Jovan Dučić“ u Beogradu Žarko J. Ratković i gradonačelnik grada Trebinja Luka Petrović, koji je imao čast i da izložbu otvori.

U svom obraćanju prisutnima gradonačelnik Luka Petrović istakao je da mu je drago što se nalazi u gradu Vršcu, pobratimu grada Trebinja, i da se nada da će i ova izložba doprineti da se žitelji ova dva grada bolje upoznaju.

Kultura je veoma bitan segment u razumevanju i zbližavanju ljudi i povezivanju destinacija.

Zahvalivši se domaćinima i organizatorima izložbe poželeo je da se saradnja dva pobratimska grada uskoro proširi i u drugim oblastima.

Po otvaranju izložbe nastavljeno je druženje dva Hercegovačka udruženja, Vršca i Beograda, uz prisustvo uglednih Vrščana.

Gradonačelnik Trebinja imao je priliku da razmeni iskustva o radu lokalne samouprave dva grada, da čuje mnoga ideje, a i da prenese ono o čeme i kako brine i radi lokalna samouprava grada Trebinja, na čijem je on čelu.


Pripremio: Milivoje Mišo Rupić


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: