Matematičari iz Trebinja i Nevesinja najbolji u regiji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Matematičari iz Trebinja i Nevesinja najbolji u regiji

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:26.03.2017.

U Trebinju je održano regionalno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola, a prva mjesta po razredima, koja obezbjeđuju pravo učešća na republičkom takmičenju iz ovog predmeta, pripala su školarcima iz Trebinja i Nevesinja.

Najbolji u konkurenciji prvog razreda bio je Ljuban Čičković, učenik trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“, dok su prvo mjesto među učenicima drugog – podijelili Ognjen Golubović iz Tehničke škole Trebinje i Marko Zubac iz Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić“ iz Nevesinja.

Bojan Galić, učenik trebinjske gimnazije, osvojio je prvo mjesto u konkurenciji trećeg razreda, dok su među učenicima četvrtog – prvoplasirani bili Aleksandar Avdalović i Jovana Samardžić, učenici Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić“ iz Nevesinja.

Takmičenje je okupilo četrdesetak mladih matematičara i hercegovačkih srednjih škola, a najbolji će predstavljati regiju na republičkom takmičenju iz ovog predmeta, koje će biti održano krajem aprila.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: