Bileća: Domu zdravlja isključena voda zbog duga | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Domu zdravlja isključena voda zbog duga

Izvor: Srna | Foto: Herceg TV | Datum:27.03.2017.

Domu zdravlja u Bileći isključena je voda zbog neplaćanja višemjesečnih računa i duga od oko 25.000 KM, slijede i tužbe protiv ove ustanove i drugih neplatiša, potvrdio je Srni direktor bilećkog "Vodovoda" Borislav Vukoje.

Rezultat slika za dom zdravlja bileća

On kaže da je Domu zdravlja voda isključena u srijedu i napominje da su ranije u više navrata upozoravali nadležne iz te zdravstvene ustanove da izmire svoje obaveze, što nije ispoštovano.

Vukoje dodaje da je nakon zatvaranja ventila na šahtu u krugu Doma zdravlja protivzakonito i neovlašteno neko otvorio ventil, nakon čega su iz Vodovoda zatvorili ventil na drugom mjestu, ali je i on pronađen i otvoren.

Prema njegovim riječima, sa mreže je isključen i FK "Hercegovac" koji ima dug oko 30.000 KM.

Među 43 pravna lica koja su zbog neplaćanja računa ostala bez vode bio je i vrtić, ali je nakon uplate polovine iznosa ukupnog duga, voda toj ustanovi ponovo uključena.

"Nastojimo da sve potrošače koji ne plaćaju uredno svoje obaveze i po nekoliko puta upozorimo, šaljemo opomene i nakon što sve mjere iscrpimo pristupamo isključenju", kaže Vukoje.

On najavljuje da će danas pokrenuti proceduru za tužbu protiv Doma zdravlja i FK "Hercegovac", zbog više desetina hiljada maraka duga.

Vukoje kaže da moraju potraživati svoja dugovanja kako bi i "Vodovod" na vrijeme ispunjavao svoje obaveze i bio likvidan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: