Roditeljima uvid u svaki detalj ekskurzije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Roditeljima uvid u svaki detalj ekskurzije

Izvor: Glas Srpske | Datum:27.03.2017.

Da bi bezbjednost učenika prilikom odlaska na ekskurziju bila na što višem nivou, nadležni su predložili da nijedna turistička agencija u RS ne može organizovati putovanje, a da pri tome ne obavijesti roditelje svih đaka o detaljima puta.

RODITELJIMA UVID U SVAKI DETALJ EKSKURZIJE

Precizirano je to u Prijedlogu zakona o turizmu, koji je juče utvrdila Vlada RS, a kojim su predviđene rigoroznije kontrole, između ostalog, turističkih agencija. Kako su objasnili u Ministarstvu trgovine i turizma RS, za turističke agencije, a i škole koje se ne budu pridržavale zakona i roditelje obavještavale samo o cijeni i krajnjoj destinaciji, predviđena je novčana kazna od 800 do 4.000 KM.

Ovim zakonskim rješenjem nadležno ministarstvo obavezno je da obnovi licence turističkim agencijama, a podignut je i limit za bankovne garancije sa 30.000 na 50.000 KM.

Prema riječima ministra trgovine i turizma Predraga Gluhakovića uvedeni su, između ostalog, i strožiji kriterijumi za izbor direktora turističkih organizacija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: