Niš: Na sajmu TO Srpske, Banjaluke i Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Niš: Na sajmu TO Srpske, Banjaluke i Trebinja

Izvor: Srna | Foto: Ilustracije | Datum:30.03.2017.

U Nišu je danas počeo Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, na kome učestvuje 100 izlagača iz Srbije, Grčke i Republike Srpske.

Rezultat slika za trebinje

Republiku Srpsku na 18. sajmu predstavljaju Turistička organizacije Republike Srpske i turističke organizacije gradova Banjaluke i Trebinja.

- Za nas su sajmovi u Srbiji od velike važnosti jer 60 odsto turista dolazi iz te države - rekao je Milorad Damjanović iz TORS-a.

Dragana Minov iz TO Trebinja potvrđuje interesovanje gostiju iz Srbije za destinacije u Hercegovini i navodi da je to vidljivo po broju noćenja koja se iz godine u godinu povećavaju za oko 20 procenata.

- Na sajmu u Nišu predstavljamo kompletnu turističku ponudu grada Trebinja - dodala je ona.

U okviru sajamske ponude grada Trebinja posebno mjesto obezbijeđeno je za Muzej Hercegovine. Sekretar muzeja Slađana Delić kaže da su prvi put na sajmu, a da je cilj da turistima iz Srbije približe trebinjski Muzej.

U Muzeju posjetioci mogu da vide osam stalnih postavki - arheološku, etnografsku, Dučićevu zbirku, memorijalnu izložbu slika Atanasija Popovića, gradsku kuću sa kraja 19. i početka 20. vijeka, kulturno-istorijski razvoj trebinjskog kraja od 10. do prve polovine 20. vijeka i dva legata slikarke Milene Šotre i vajara Radovana Ždrala pod nazivom "Kamenov svet".

Na sajmu, uporedo sa ponudom turističkih aranžmana, posjetioci obilaze i Sajam vina i gastronomije, kao i Sajam suvenira i etno-stvaralaštva.

Najavljeno je da će na sajmu biti promovisana dva najveća srpska festivala – Festival trubača u Guči i novosadski Egzit.

Niški sajam je, nakon Beogradskog, najpresprektivniji sajam u oblasti turizma u Srbiji. U naredna tri dana očekuje se da ga posjeti oko 5.000 ljudi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: