Velika proljećna akcija uređenja Nevesinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Velika proljećna akcija uređenja Nevesinja

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:30.03.2017.

Opština Nevesinje u saradnji sa javnim preduzećima i ustanovama u utorak, 4. aprila organizuje akciju proljećnog uređenja grada. Na današnjem sastanku predstavnika opštinske uprave i direktora javnih ustanova utvrđen je plan čišćenja  gradskih ulica i javnih površina i podijeljena su zaduženja.

VELIKA PROLJEĆNA AKCIJA UREĐENJA NEVESINJA

U akciji koja  će trajati od 11:30 do 13:30 časova najmasovniji će biti stariji osnovci i srednjoškolci, ali se očekuje da doprinos ljepšem izgledu grada daju svi građani. Upućen je javni poziv zajednicama etažnih vlasnika, udruženjima, sportskim klubovima i organizacijama da urede javne površine u blizini objekata koje koriste. Od građana se očekuje da očiste svoja dvorišta i propisno odlože smeće i drugi otpad.

Svi su se složili da ekološku svijest treba podići na mnogo veći nivo i da je potrebno svakodnevno stvarati pozitivne navike prema životnoj sredini.

JP „Komus“ će organizovati odvoženje otpada, a Opština će obezbijediti rukavice i vreće za učenike osnovne i srednje škole.

- Čista okolina je naše pravo, ali i naša obaveza - poručili su organizatori akcije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: