Prvi susret sa učionicom: Budući prvačići posjetili svoju školu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prvi susret sa učionicom: Budući prvačići posjetili svoju školu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:31.03.2017.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ priredila je juče „Dan otvorenih vrata“ za svoje buduće prvačiće i njihove roditelje, kako bi najmlađima, koji će na jesen u školske klupe, omogućili prvi susret sa učionicom, učiteljima i budućim školskim drugarima.

Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Darko Jegdić kaže da prvi put organizuju ovakvo druženje, a nada se da će lijepi utisci koje budući prvačići ponesu o školi, nastavi i svojim učiteljima osloboditi straha i brže privići na obaveze koje ih kao školarce čekaju od naredne školske godine.

„Ovo je takođe bila prilika da rukovodstvo i stručno osoblje škole – pedagog, psiholog i logoped – razgovaraju sa roditeljima o svemu što ih bude zanimalo vezano za našu školu i nastavni proces. Za to vrijeme budući prvačići bili su u prilici da se upoznaju sa svojim učiteljicama, kroz prigodan program, radionice i druženje“, pojašnjava Jegdić.

Jegdić je rekao da je za narednu školsku godinu u matičnu školu upis najavilo 116 prvačića, a da je testiranje zakazano za naredni mjesec.

To znači da ćemo imati 22 učenika prvog razreda više nego ove školske godine i da imamo mogućnost da formiramo pet odjeljenja, što nas zaista raduje“, ističe Jegdić.

On je dodao da će, s druge strane, u područnim odjeljenjima škole „Jovan Jovanović Zmaj“ ove jeseni manje đaka u školske klupe nego prošle godine  – u Lastvi biće dva prvačića, a na Dražin Dolu i Ljubomiru tek po jedan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: