Otvorena ribolovna sezona: Nikšićanin ulovio kapitalca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvorena ribolovna sezona: Nikšićanin ulovio kapitalca

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:01.04.2017.

Ribolovna sezona na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko-ribolovno društvo „Trebinje“ otvorena je danas tradicionalnim druženjem u ribarskoj kući u Lastvi i nadmetanjem u pravljenju ribljeg kotlića.

Predsjednik ovog društva Miroslav Ninić kaže da je u proteklih godinu dana u vode Trebišnjice i njenih jezera ubačeno oko 450.000 primjeraka mlađi kalifornijske i potočne pastrmke.

Ninić napominje da redovnim akcijama poribljavanja ovo društvo nastoji da očuva riblji fond, ali da je mnogo značajnija mjera – zabrana ribolova u vrijeme mrijesta i borba protiv krivolova.

Na tradicionalnom druženju zapaljeno je oko 50 mreža i parangala oduzetih u krivolovu na vodama Trebišnjice i njenih jezera, kako bi se skrenula pažnja javnosti da je krivolov, čiji su vinovnici nesavjesni pojedinci, strogo zabranjen.

U pravljenju ribljeg kotlića najboljim su uručena priznanja.

Peko Kilibarda

Peko Kilibarda, član Kluba sportskih ribolovaca „Mladica“ iz Nikšića danas  je ulovio kapitalca – pastrmku tešku od oko 5 kilograma.

Peko kaže da je pastrmku upeceo na osnovni najlon, a mamac  mu je bila gaovica.

Otvaranju ribolovne sezone prisustvovali su ljubitelji ribolova iz susjednih hercegovačkih gradova, te Herceg Novog, Mostara,  Nikšića  i Dubrovnika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: