Banja Luka: Sofija diše i bez aparata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Banja Luka: Sofija diše i bez aparata

Izvor: Novosti | Foto: RTRS | Datum:04.04.2017.

Zdravstveno stanje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke se poboljšava. Traži se adekvatan avion za što bezbjedniji put do Baltimora.

Sofija Mićević - Foto: RTRS

Trogodišnja Sofija Mićević iz Banjaluke, koja se bori sa opakom bolešću i čeka na odlazak u kliniku "Džon Hopkins" u Baltimoru, ovih je dana bolje. Postepeno je skidaju sa kiseonika i čekaju trenutak kad će moći samostalno da diše, jer je to uslov za bezbjedan prekookeanski let do SAD.

U međuvremenu traži se i adekvatan sanitetski avion, koji bi se opremio za što bezbjedniji Sofijin put do Baltimora, potvrdili su za "Novosti" iz Humanitarne organizacije "Budimo ljudi".

- Pomalo je nezahvalno govoriti o njenom zdravlju ovih dana, jer se ono vrlo često mijenja, situacija je teška. Ipak, teši činjenica da ona sada može pomalo da funkcioniše i bez aparata i nadamo se da će što prije otići u Baltimor - rekli su  iz ovog udruženja, koje je nosilac akcije prikupljanja sredstava za Sofijino liječenje.

U ovoj organizaciji dodali su da nakon akcije, u kojoj je sakupljeno 270.000 dolara (485.987 KM) za prvi dio liječenja male Sofije, nema stajanja, jer je misija sakupiti još 540.000 dolara (971.974 KM) da bi mogli da proglase pobjedu.

- Od subote je aktivan i humanitarni broj 1457 putem kojeg donirate jednu konvertibilnu marku za liječenje - ističu iz organizacije i dodaju da će se potruditi da izdejstvuju zajednički humanitarni broj za sve mreže.

Kako kažu, ovaj broj biće aktivan do 30. aprila, a paralelno s tim biće nastavljeni i drugi vidovi prikupljanja novca. Pozivaju sve ljude dobre volje da nastave i dalje sa prikupljanjem novca za ovu hrabru djevojčicu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: