Nevesinjski osnovci najbolji u regiji iz fizike i informatike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjski osnovci najbolji u regiji iz fizike i informatike

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:04.04.2017.

Nevesinjski osnovci učestvovali su na regionalnim takmičenjima iz fizike, informatike, engleskog jezika i fizičkog vaspitanja i bili su među najuspješnijim u regiji Hercegovine.

NEVESINJSKI OSNOVCI NAJBOLJI U REGIJI IZ FIZIKE I INFORMATIKE

Svestrana nevesinjska učenica Nataša Savić predstavljaće Osnovnu školu „Risto Proroković“ na republičkim takmičenjima iz dva nastavna  predmeta. Nakon što je nedavno u konkurenciji najboljih matematičara regije osvojila maksimalan broj bodova, Nataša je 01. aprila u Bileći imala najbolji rezultat i na Regionalnom takmičenju iz fizike. Učenica osmog razreda Područnog odjeljenja iz Kifinog Sela tako je još jednom zavrijedila divljenje sugrađana. I njeni drugari su bili u grupi uspješnijih, pošto je Blagoje Milošević zauzeo četvrto, a Marina Todorović peto mjesto.

Informatičari su takođe bili odlični. Na Regionalnom takmičenju koje je održano u Trebinju prva dva mjesta zauzeli su nevesinjski osnovci. Prvoplasirani je bio Danilo Cvijetić, a drugo mjesto pripalo je Đorđu Ristiću.

Nešto slabiji rezultat postigli su učenici iz engleskog jezika. Vuk Vujadinović i Anita Bjelogrlić podijelili su četvrto mjesto, dok je sedmoplasirani bio Igor Tamindžija.

I naši sportisti mogu se pohvaliti dobrim rezultatima. U bacanju kugle drugo mjesto u regiji zauzela je Ana Jonlija, a treće Mihaela Kovačević.

Prvoplasirani učenici obezbijedili su učešće na republičkim takmičenjima, a njih još nekoliko može očekivati poziv Republičkog pedagoškog zavoda, zavisno od broja bodova učenika iz drugih regija.

Direktor škole Mara Šaran kaže da je ovo veliki uspjeh naše škole i da su ponosni na postignute rezultate.

– Čestitam svim učenicima i nastavnicima na velikom trudu i radu koji su uložili, i nadam se da će se ime naše škole pominjati i na narednim takmičenjima – poručila je Šaran.


Tekst: Verica Čupković


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: