Panika u Londonu: Nevjerovatnih 356 milijardi dolara vraća se u Rusiju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Panika u Londonu: Nevjerovatnih 356 milijardi dolara vraća se u Rusiju

Datum:05.05.2015.

Britanski mediji počinju da „plaču“ zbog odlaska ruskog kapitala iz Londona i njegovih banaka.

Uticajni The Times je objavio da su strani investitori, među kojima je najviše Rusa, tokom proteklih 15 mjeseci iz Velike Britanije povukli 356 milijardi dolara. Isti list je, čak, objavio da toliki odliv kapitala počinje da dovodi u pitanje pozicije britanske funte.

Majk Hauel, izvršni direktor CrossBorder Capital, izjavio je ovim povodom:

Novac, nema sumnje, bježi od funte. Još nije jasno šta preteže:  ili britanski investitori žele da ulažu u inostrane aktive ili strani investitori počinju da napuštaju Veliku Britaniju“.

CrossBorder Capital ne registruje kuda odlazi niti otkuda dolazi novac. Samo fiksira: čisti odliv i čisti priliv kapitala. Njen bos, uprkos tome, iznosi pretpostavku:

U pozadini su najverovatnije Rusija i Ukrajina, strahovanja koja je porodio još škotski referendum o nezavisnosti, plus nejasnoće povodom izbora u samoj Britaniji“.

Sajmon Pek iz Royal Bank of Scotland vjeruje da se u dobroj mjeri radi o reakciji na moguću izbornu pobjedu laburista koji će države gugove povećati za 20 milijardi funti.

The Times je povodom „odlaska Rusa“ napisao: „Ruski kapital je počeo da napušta Britaniju još prošle godine, nakon što je ukrajinska kriza za sobom povukla uvođenje sankcija. Stvari su se samo pogoršale kada je predsjednik Putin u decembru zatražio od svojih oligarha da novac vrate u zemlju“.


Izvor: Fakti/IN4S portal

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: