Ratni veterani Nevesinja: Borci da budu ustavna kategorija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ratni veterani Nevesinja: Borci da budu ustavna kategorija

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:18.04.2017.

Ratni veterani Nevesinja nastaviće da se bore za popravljanje društvene pozicije demobilisanih boraca, a planiraju i da realizuju nekoliko projekata na lokalnom nivou. Zalagaće se i za donošenje novih zakonskih rješenja koja bi povratila dostojanstvo istinskih učesnika otadžbinskog rata. Ovo je poručeno sa redovne godišnje Skupštine Udruženja ratnih veterana Nevesinja koja je sinoć održana u Kino sali Doma kulture.

RATNI VETERANI NEVESINJA: BORCI DA BUDU USTAVNA KATEGORIJA

Predsjednik Udruženja Branislav Zečević podsjetio je da su ratni veterani u prošloj godini učestvovali u obilježavanjima značajnih datuma iz proteklog rata, bavili se humanitarnim radom i inicirali više projekata od značaja za lokalnu zajednicu. Zečević je informisao članove Skupštine da je Udruženje veterana RS sakupilo 3.000 potpisa i u proceduru uputilo amandman kojim bi borci bili proglašeni ustavnom kategorijom.

− Narodnoj skupštini RS dostavljeni su prijedlozi za Nacrt Zakona o pravima boraca koji predviđaju izradu novog registra boraca iz proteklog rata, formiranje fonda za nezaposlene borce, uvođenje mjesečnog boračkog dodatka i nacionalne penzije, besplatnu zdravstvenu zaštitu, sahrane uz državna obilježja – istakao je Zečević.

Veterani 2

Predsjednik Skupštine ratnih veterana Draženko Pudar ocijenio je da je 2017. godina ključna za popravljanje statusa demobilisanih boraca. Naglasio je da su istinski borci gurnuti na marigine društvenih zbivanja, obespravljeni i zaboravljeni. Smatra da bi proglašenje boraca ustavnom kategorijom doprinijelo da konačno dobiju status kakav i zaslužuju.

Ratni veterani Nevesinja su poručili da će, bez obzira na skromna finansijska sredstva, nastaviti aktivnosti za popravljanje društvene pozicije demobilisanih boraca.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: